zaterdag 12 februari 2011

Mijn letterbak schilderij deel 4 en laatste deel

Hij is al eventjes zo goed als klaar, maar echt nog geen tijd gehad om hem erop te zetten. Er mist nog een dingetje links onder, maar heb zo snel niets om er in te plaatsen, dus laat ik hem liever open en plaats er iets in als ik iets nieuws tegenkom! Maar goed hier is dus het resultaat:


En hoe vind je het geworden? Ik krijg zoveel geweldige reacties van mensen in mijn omgeving, niet normaal meer zo leuk. En ik moet zeggen dat ik zelf versteld sta van het resultaat! Moet eerlijk zeggen dat ik het in het echt(gelukkig!) mooier vind dan op de foto's, maar dat komt waarschijnlijk omdat het op de foto's zo gedetailleerd is! Zal nog wat uitleg en details geven.



Op het wijzerplaatje heb ik wijzer geplakt en afgewerkt met een klein ornementje.
Daaronder ligt een speldje wat ik gekregen heb na 5 keer bloeddonatie.

Dit is gemaakt van chipboard. Het is bewerkt met zilveren embossings poeder en daarna lichtjes geschuurd om een oud metaal effect te krijgen.

Dit heeft ooit eens aan een paar zwarte lak laarzen gezeten met hoge hakken, mmmm daar zou ik nu niet meer op voor uit kunnen...(toen ook al niet, nu ik er over na denk hahaha).

Het vlindertje zat aan een kettinkje, wat ik ooit gehad heb van mijn oom uit Canada. Dat was toen ik hem voor het eerst ontmoet heb. De geborduurde broche is van mijn moeder geweest, heeft ze volgens eigen zeggen vroeger veel gedragen, volgens mij had ze het ook zelf gemaakt. Ze kwam hiermee aanzetten, want het leek haar wel iets voor in het schilderijtje! Het klosje is zelf gemaakt van een bestaand klosje.

De zilveren bloemenbroche, heb ik gekregen van mijn voormalige baas, toen ik stopte met werken, omdat ik zwanger was van mijn oudste. Het bloemenkransje is een broche gemaakt van fimo klei, dat ik vroeger vaak droeg. Daaronder een doosje met knopen, waar ik helemaal verzot van ben.

Bovenop twee kleine kruikjes die we zo'n 30 jaar geleden in spanje gekocht hebben, stonden vroeger altijd in mijn 'echte' letterbak!  Het beertje is verzilverd tin volgens mij en gekocht in het openlucht-museum, tijdens de winterperiode stonden daar allemaal kraampjes van oude ambachten, waar ze dit gegoten hebben.
Het kruisje/medaille komt van een fluwelen colbert van mijn man. Het jasje wilde hij graag hebben, maar de broche die erop zat, vond ie afschuwelijk, tja geef hem eens gelijk, is nou niet echt mannelijk hé!

En dan lest best! Het armbandje is van manlief, heeft ie als kind gedragen. Ik moet zelf ook nog ergens zo'n exemplaar hebben, maar tja ga maar eens zoeken hé! Het kanten vlindertje is gekocht in Brugge, ja daar is heel veel mooi kant te vinden. Het klompje is de helft van een setje en ja ben een hollandse meid en heb iets met hollands blauw! Het balletje is een zwangerschaps-balletje en droeg ik toen ik zwanger was van de oudste. Daarnaast nog een zelf gefreubeld spoeltje.

Nou het is een flinke post geworden en ik hoop dat jullie er van genoten hebben. Het is in ieder geval heel erg leuk om te maken en de herinneringen die boven komen, heeft natuurlijk voor mezelf de meeste waarde!

Liefs en nog een fijn weekend!
 
Kijk hier voor het begin
Kijk hier voor deel 2
Kijk hier voor deel 3

30 opmerkingen:

Lia zei

Het is werkelijk een schitterende creatie, super.

groetjes Lia

Jellina creations zei

Wat een ontzettend leuk idee! Al je herinneringen bij elkaar, heerlijk.
En zo mooi uitgevoerd.

Thuis bij Tjits zei

dat heb je echt mooi gemaakt Desirée!!
wat zullen dat heerlijke knutseluurtjes geweest zijn met zoveel mooie herinneringen.. je kanten vlindertje vind ik ook zo lief:)

fijn weekend nog!
lieve groetjes, Tjitske

wonen met brocante zei

Knap gemaakt! Ziet er leuk uit. Ik heb het idee dat het vakje links onder niet lang leeg zal blijven hahah. Groetjes Peggy

Heidi zei

Wat heb je dat mooi gemaakt, al die herinneringen bij elkaar.

groetjes Heidi

Klaske v.d Bij zei

PRACHTIG...mooi gemaakt...leuk gedaan'

Liefs Klaske

Unknown zei

super gaaf geworden en mooie spulletjes ook er in toppie hoor.
groetjes,lean

Lenet zei

helemaal super!!Dat is een prachtige herinnerings kastje geworden..en die zangerschaps bel..ja die moet ik ook nog ergens hebben

Kimminita zei

In de rechterkantlijn op mijn blog staat een e-mail button. Als je me daar even mailt, dan kan ik je het vertaalde tassenpatroon terug sturen ;-)

Astridbears zei

Hallo Desiree,
das ist eine sehr schöne Arbeit, ein wunderbarer Setzkasten, prachtig!
Ich komme gerne wieder!!
ich wünsche einen schönen Valentinstag
liebe Grüße
Astrid

Unknown zei

Wow!! Hij is ook prachtig geworden!!!! Jeetje, wat een werk, maar zo mooi!!!!! En al die herinneringen eraan! Je kunt er uren naar kijken volgens mij!!
Het winkel(tje) in Den Bosch heet Hoofs stoffenhuis! Ze hebben er 3! Een voor fournituren, een voor stoffen en een voor carnaval, maar daar zijn we niet binnen geweest. In de Brabanthallen zijn we niet geweest, beetje te druk ;-) Zijn allebei niet zo van de 'drukte'.. zou graag eens gaan, maar dan als er iemand zou rondlopen ;-)
Groetjes, Nancy

Anoniem zei

Superleuk zeg! :D Enne, grappig dat we misschien in de buurt wonen. Geef eens een hint... ;)

Unknown zei

Wij hebben ook selectief geshopt hoor! 6,95/meter (aardig wat!) en dan halve meters, dus dan kon ik toch één duurder stofje (paddestoeltjes) nemen ;-) Kan me voorstellen dat jouw dag ook geslaagd was!!

Unknown zei

Oh ja, dat is balen. Daar kon je zelfs vanaf 20 cm stof kopen! Maar op zo'n grote markt is dat natuurlijk niet te doen! Weet je waar je moet zijn voor zeil? Bij http://www.winkeltjevannicole.nl/mexicaans-tafelzeil kun je per 10 cm zeil kopen! En als je niet te veel hebt, ik had een tijd terug redelijk wat, dan kan het gewoon door de brievenbus en ben je ook niet veel geld kwijt! Echt, als je eens wat met zeil wilt doen, is dat een hele goeie aanrader!! ;-)

Anoniem zei

Hoi Desiree,

Wauw...wat is ie mooi!!!

GEWELDIG!!

Het is eigenlijk meer een kijkkastje vol met dierbare herinneringen! Toch?
Ik vind hem heel erg mooi!

Op deze manier heb je wel iets aparts,zo met al je schatten erin!
Dat kom je echt nergens tegen.

Fijne Valentijnsdag.

Groetjes Thea♥

Oja, ik las je verhaal over stof kopen bij online winkels.
Bij deze heb ik zelfs T-shirtstof gekocht, en die viel me 100% mee!!
http://www.destoffenkraam.nl/

Unknown zei

Wat een super gave letterbak.

Ik ben je gelijk gaan volgen zodat ik kan zien wat je allemaal maakt.
Groetjes Brigitte

inkerbell stamps zei

hoi Desiree, wat prachtig zeg!
ik reageer even nav het stempeltips Blog.
ik heb ook zo'n 3000 stempels , het omzetten naar het clearcase systeem valt reuze mee hoor, ik doe dat voornamelijk tussen het koken door zeg maar, beetje voor beetje. elke dag een paartje, gaat sneller dan je denkt :)
en ik heb nu zoveel meer ruimte gekregen in mijn atelier! mocht je de foto's willen zien :
http://stempelatelier.blogspot.com/search/label/Opruimtips

Home and Lifestyle zei

Wat een leuk idee om een letterbak schilderij te maken!

Bedankt voor je reactie op mijn post van vandaag, ik hoop dat je meerdere Valentijnswensen vandaag ontvangen hebt hi hi!

Lieve groet, Ingrid

Mina zei

oh wow Desiree what an amazing piece of work...wow wow wow
Mina xxx

Michaja zei

Hij is echt super gaaf geworden! Wat een inspiratie heb je hier in gestopt.

Sieta zei

Hoi Desiree, bedankt dat je bij mij volger bent geworden en ik ga je ook volgen hoor.
Nu even over letterbak schilderij, wat is dit prachtig geworden en hoe kom je op dit idee, in een woord geweldig.
Lieve groetjes Sieta

Barbara Jean zei

This is AMAZING!!
May I borrow some of your ideas??

blessings

barbara jean

Pia zei

wauuuw what a beautiful "box" love all great details woooow
hugs Pia

Anoniem zei

Dat ziet er super romantisch/vintage uit!

Meesh zei

AMAZING, Desiree! You are so clever, I LOVE it!

Hugs, Meesh. X

SIEN'Sstore zei

Wat een geweldig idee, vooral ook leuk dat er overal een verhaal bij zit. Super, ik ga je misschien wel na apen hoor maar dan in mijn eigen stijl.

Vera zei

dit is echt zo prachtig gewoon! wow een feest in je huis! Serieus, je maakt prachtige dingen, ik word volger van je blog hoor kan de verleiding niet weerstaan hihi!

groetjes,

vera

Monique zei

Dit is prachtig!
Een echt meesterstukje hoor!
groetjes
Monique

Makkie zei

Ooh Desiree wat leuk! Dat heb je heel mooi gemaakt!
Hartelijks

Ellie zei

Het staat er bijna een jaar op maar ik heb pas sinds kort een blog en kijk nu ook pas bij anderen.
Wat móói!!! Héél knap!
Groetjes, Ellie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...