zaterdag 29 januari 2011

mijn letterbakje/schilderij!

Al eerder heb ik een logje gemaakt als inspiratie voor dit project. Honderd keer ben ik opnieuw begonnen, maar er komt eindelijk vorm in hier het resultaat van mijn nog ongevulde letterbak schilderij (geen idee hoe ik het anders moet noemen!) TADAAAA!!!


Maar wat heb ik tot nu toe dan allemaal gedaan? Nou hier komt het verslag hoor. Heb het me moeilijk gemaakt omdat ik het zo goedkoop mogelijk wil houden (lees: het liefste voor noppes!).

De basis die ik gebruikt heb is een schildersdoekje en plastic bakjes. De bakjes komen uit een bewaardoos, waarin losse bakjes zaten. Deze komen van mijn vader vandaan dus kostte me niets!


En zoals je dus op de foto ziet, zie je gelijk het probleem. De bakjes zijn ROOD en das niet echt mijn ding én ze zijn van plastic, dus dat maakt het er ook niet makkelijker op!
Dus probeerde ik het volgende:

* schilderen, lukte niet echt...
* met servetten beplakken, schijnt door, lukte niet echt...
* beplakken met stof en servettenlijm, werd knoerthard, zag er niet uit, lukte niet echt...

Inmiddels was ik een aantal uurtjes en frustraties verder en gaf bijna de moed op, maar ja vond het zonde van de tijd die ik gebruikt had en wilde toch echt wel resultaat zien! En toen zag ik het licht! Bij de bekende Tim Holtz exemplaren wordt er gebruik gemaakt van papieren plakband. Zoiets als dit:

Maar ja, zo'n rolletje is wel leuk maar erg prijzig en dat zit niet in het low-budget...
Dussssss dacht ik ineens aan schilders-tape! Mooi in de kleur én niet duur!

Allereerst heb ik per bakje het buitenste deel in de tape gezet, moest uiteindelijk twee keer, want het scheen door (heb ik weer...). Maar goed, na wat gefreubel krijg je het volgende(weliswaar staat het op de foto in de verkeerde volgorde):


Na een heleboel bakjes beplakt te hebben heb ik het in het juiste patroon gelegd


En om het geheel aan elkaar te krijgen, heb ik het weer beplakt met... nog meer schilders tape, eigenlijk op de manier zoals Tim Holtz het steeds uitlegt.

Hierbij de voor en achterkant:


Uiteindelijk heb ik over de achterkant een aantal stroken tape geplakt om het vaster te maken(niet te zien op de foto's). Je ziet op de voorkant dat ik echt alle hoekjes beplakt heb, om alle het rood te bedekken. Ik liep ook hier weer tegen een probleem(zucht). Want wat is de eigenschap van schilderstape? Ja, dit plakt maar tijdelijk... (niet lachen hoor). Dus het geheel maar weer met servettenlijm ingesmeerd(wat een wondermiddel is dat!!, vandaar het glimmende laagje wat je misschien wel op de linkse foto ziet! Inmiddels heb ik daar het doekje al omspannen met stof.

Daarna heb ik alle zichtbare opstaande buiten- en binnenkanten beplakt met behangpapier(vraag om gratis oude behangboeken in een schilderswinkel). De achterkant van de bakjes heb ik beplakt met mooi papier van Kars. Om het geheel aan het doekje te bevestigen, heb ik manlief lief aangekeken en die heeft een drietal gaatjes geboord, waarna ik het met een paar mooie brads heb vastgezet aan het doekje.

Pff, resultaat is helemaal naar mijn zin hihi!


En nu ben ik het aan het vullen met leuke dingetjes en het wordt me toch leuk! Resultaat hoop ik na het weekend te kunnen laten zien. Als man en kids weer uitgevlogen zijn, kan ik weer aan de freubel!

Nou, nou het is een heel verslag geworden. En ik zou het zo weer doen! Weliswaar kan ik de uitprobeersels overslaan en ik zou gelijk ieder bakje per stuk aan alle kanten beplakken i.p.v. de volgorde die ik nu aangehouden heb, maar ja das het uitproberen hé. En het leukste van het geheel is dat de kosten zeer beperkt zijn.

Nou ik hoop dat het jullie weer op ideetjes heeft gebracht en eventuele uitwerkingen zou ik graag te zien krijgen en hier natuurlijk plaatsen!

Succes!
Liefs,

Kijk hier voor deel 2
Kijk hier voor deel 3
Kijk hier voor het resultaat

11 opmerkingen:

~THEA~ zei

Hoi Desiree,

Goed idee om die bakjes daar voor te gebruiken!!
En idd dat schilderstape schijnt door, ben ik ook al eens achter gekomen!!!!!
Het resultaat ziet er wel goed uit nu!Ik ben benieuwd hoe het is met spullen erin!

Daar wacht ik nog even op!!

Fijn weekend, groetjes Thea♥

@nne zei

... en dat met plastic bakjes! dat heb je mooi voor elkaar gekregen!. groetjes, @nne

Lean zei

gaaaf wat lijkt me dit heerlijk om lekker te mogen vullen...succes he!
I will be back,Lean.

Lean zei

o en mijn sniffer staat ook bij je volgers hoor...doegggggggggg!

Margot zei

het leuke van bloggen is, dat je via via altijd weer op nieuwe prachtige blogs terecht komt, zoals deze, mijn complimenten!

Lenet zei

ooo dat word helemaal geweldig zeg!!

Hanneke zei

Haha vind het wel grappig. Herken veel van mezelf. Ook zo eigenwijs soms. Maar des te leuker is het dan als iets dan uiteindelijk dan toch nog lukt. En het is echt supermooi geworden hoor. Ga je vandaag nog met de zeepjes aan de slag? Wordt vast ook weer heel leuk. Xenos heeft inderdaad ook leuke kraaltjes, heb ik er laatst ook gekocht. En heb nu ook een leuke webwinkel ontdekt met leuke kraaltjes. En toch vind ik eigen kraaltjes maken dan ook weer heel leuk haha. Heb nu weer ronde gemaakt, als ik er een zeepketting mee heb gemaakt zet ik ze op mijn blog.
Groetjes,
Hanneke

Anoniem zei

Wat leuk!
Enne, bedankt voor je leuke blogberichtjes! Volgens mij het langste blogberichtje ooit wat ik heb ontvangen, hihi... :) Ik moest er wel om lachen! :D

Laura zei

Hi Desiree! Such a creative girl you are!!! I'm so glad I found you!
Hugs from Italy.
Laura@RicevereconStile

m@deliefjuh zei

sjongen wat een project! maar wel erg gaaf!
leuk dat je meedoet met mijn candy!

Lia zei

Jeetje, wat gaaf, prachtig geworden hoor, al heeft het wat vingers in de pap gehad, mijn complimenten,

groetjes Lia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...